21 February 2013

Blog yang aku suka baca

Aku follow bloggers lain ramai. Tak terkira. Kekadang ada yang suruh aku follow back. Ada yang aku suka blog dia dan follow. Ada jugak dalam list following aku yang dah berbulan-bulan (ada yang bertahun) tak update blog. Dan ada jugak blogger yang suka benoo tukar url blog dia(bila dah tukar url blog, blog dia dah tak keluar dekat homepage tu)

Tapi... Ada beberapa blog yang aku suka sangat baca. Kiranya, aku follow ah. Bila dia update belog jer aku terus baca. Pastu cara penulisan dia buat entry tu menarik. Oh mostly aku suka follow orang yang banyak letak gambar. Sebab aku suka sangat tengok gambar orang lain. Tengok cara dia dress-up. Tengok tempat yang dia lawat. Busybody sangat kan. Hehehe.

Okay. Jom tengok bloglist yang aku sukaaaaaaaaaaaa baca.

Tak ikut urutan. Random jer. Oh tekan pada nama dia kalau nak visit blog diorang. Okayy

1) Sepet


Suka baca belog dia. Best sangat sebab cara dia tulis sempoi jer. Dan dia rajin sangat update blog. Kengkadang satu hari sampai dua tiga entry dia tulis. Hoho. Dia suka cerita pasal diri dia. Pasal dia dengan tunang dia. Pasal family dia. Pasal online business dia. Pastu akak ni comel. Like seriously. Dan aku suka baca belog ni jugak sebab dia sepet. Sama macam aku. Hahahaha alasan apakah itu? Apapun, blog kak Sepet memang best! Dan semoga cepat kahwin. Hehe.

2) Hanis Zalikha


Siapa tak kenal dengan Hanis Zalikha? Aku follow dia dah lama kot. Sebelum dia jadi pelakon lagi. Sekarang dia dah jadi pelakon dan pengacara dan model dan blogger. Hoho. Dia memang cantik aaa. Makan banyak tapi badan mantain kurus jer. asdfhjkl jeles gila. Haha. Blog dia memang banyak isi. Suka baca. Really looking forward to watch Gangster Celop. Hahahaha. 

3) Marya Hana


















Kak Maryaaaaaaa! Blog dia pun awesome! Peminat tegar Running Man dan barang-barangan comel (especially made in Japan/Korea). Memang best ah baca entry-entry dia sebab entry-entry dia biasanya panjang dan banyak gambar! Yeayy. Suka cara dia tulis. Suka sangat tunjuk gambar makanan. Yummy. Memang awesome.

4) Izzani Madzlan


Izzani!! Hahahaha. Ni best friend aku. Dia ni jarang sangat update belog. Kengkadang tu sebulan sekali je dia update. Ada ke patut? Jadi aku pun jenguk belog dia sebulan sekali. Har Har. Oh dia ni suka sangat tukar url blog jadi blog dia memang tak keluar dekat homepage aku. Nasib nama url blog dia sekarang senang nak ingat. Hoho. Oh budak ni tulis blog dalam English. Selalunya luahkan perasaan. Jarang sangat post gambar. Jarang update pasal aktiviti harian jugak. Selalunya dia tulis random things. Tentang perasaan dia ketika itu. Haa like that. Apapun, Izzani, aku sokong kau! Dan please rajinkan diri tulis blog andaa. Hahahaha.

5) Fadzleen Qistina


Dia ni pun bestfriend aku gak. Dia ni pun jarang gila update belog!!!!!!!!!! Kekadang kena paksa dia update belog. Aku rasa tahun lepas entry dia sikit gila. Entah entah tak sampai pun lima belas. Hahahaha. Nyampah aku. Belog dia simple jer. Cerita pasal hidup dia. Disebabkan dia ni jarang gila update belog, jadi aku cuma akan bukak belog dia bila aku rasa macam dah lama gila tak bukak. (Tu pun kengkadang dia masih tak update lagi). Hoho. Fadzleen, please rajinkan diri anda update belog selepas anda pulang PLKN!!

6) Fadwah Dayini


Cuba cari diriku di dalam gambar di atas. Hoho. Dia ni pon bestfriend akuu. Dia ni dulu bapak jarang giler update blog. Tapi sejak kebelakangan ni dia rajin pulak update blog ni. Hahaha. Blog dia ni basically cerita pasal perasaan dia. Kengkadang dia cerita pasal aktiviti. Tapi selalunya dia luahkan perasaan dia dalam blog. Wawaaaaaaa! Sila teruskan usaha anda untuk rajin update blog okay.

7) Ailyl Rozanna


Seriously blog ni best. Aku follow blog ni dari sebelum dia tunang hingga dia kahwin dan dapat anak sorang. Hoho. Dulu dia rajin update blog tapi semenjak dapat anak, kurang sikit aa update blog. Biasalah, sibuk jaga anak. Huhu. Akak ni comel okay. Ala-ala Korea wajahnya. Pastu suka tulis entry bergambar. Aku kan jenis yang suka baca entry bergambar. Jadi mestilah aku sukaaaaaaaaa.

8) Lieya Latif


Blog aunty ni comel. Hehehe. Anak-anak aunty ni semua comel. Comel gilaaaaaaaaaaaaaa. Lagi-lagi yang baby lelaki tu. Blog dia banyak tulis pasal tempat-tempat yang diorang selalu pergi. Dan banyak gambar!!!!  I like. Hiks Hiks. Dan dia rajin update blog!!! I likeeeeeeeee you know.

9) MHO muvee


Hahahahahahahahahahahahaha ni bukan kategori suka baca. Suka tengok should be a perfect tittle. Haha. Ini blog yang kasi kita tengok movie secara percumaaa! You know percuma! 

10) Cikbuwlan


Hahahahahahahahahahaha Ini kes apa ni???!!!! Kau gila ke baca blog sendiri haaaaaa? Okay kepada sesapa yang tak tau, sebenarnya aku ada second blog. Blog ni khas untuk penulisan. Oh aku sebenarnya suka tulis-tulis cerita ni. Ada niat gak dulu nak jadi novelis kononnya. Nak jadi writer. Haktuih. Hahahaha angan-angan je lah Mira hoiiiii.


Okay itu jer la yang aku nak tulis. Blog-blog kat atas tu gerenti best. Tengok ah dan follow diorang. (Hek eleh kau, follower pun tak sampai 300, ada hati nak acah-acah blogger femes.) Hahahahahaha. 

Okay. Bababababai....

25 comments:

Unknown said...

singgah n follow sini...jempot jenguk2 kembali....
http://ctamanaqim.blogspot.com/

Misz Wati said...

Slm hahai supermira. Rajinnye review blog2 org. Suke3. Hihi. Pape pn slm knl. Jom follow2. (:

http://miszwati88.blogspot.com/2013/11/kenapa-nk-blogging-tiba2-ni.html

Nisak Mazlan said...

knapa sy tak leh follow blog ni? sy guna google+ kott T__T

The Ice Queen said...

Semuanya mcm best2 . nk follow jgak ! xDD haha.. sambil2 tu, lawat lah blog saya ni.. baru je buat.. still a newbie =)

http://ratu-berguling002.blogspot.com/

ayu ningsih said...

terima kasih telah berbagi info.....
infonya sangat bermamfaat.....
salam kenal dan salam sukses.......

jaka said...

makasih bos infonya dan semoga bermanfaat

tejo said...

terimakasih gan tentang infonya dan salam sukses

Unknown said...

8CENT.COM : MEMBELI BELAH DENGAN MUDAH

Sebagaimana kita tahu pada zaman kemodenan ini pelbagai teknologi telah memudahkan urusan seharian kita.
Antara teknologi yang sedang hangat pada hari ini adalah perniagaan atas talian, dimana segala urusan jual beli hanya atas talian. Tidak perlu lagi untuk kita bersusah payah membeli barang keperluan kita dengan menaiki kereta menuju ke kedai yang jauh.


Sepertimana kita tahu pada hari ini ramai diantara masyarakat malaysia yang menceburi bidang perniagaan atas talian. Walaubagaimanapun rakyat malaysia mempunyai semangat yang tinggi untuk mencuba berniaga secara atas talian. Hari demi hari kita dikhabarkan oleh pihak media dimana adanya laman web untuk jual beli barang keperluan seharian. Salah satu laman web perniagaan yang terkenal adalah mudah.my, kemudian wujud yang lain seperti lazada dan shoppee.


Setelah kewujudan laman web perniagaan tersebut, muncul satu lagi laman web perniagaan atas talian yang bernama “8 Cent Malaysia Sdn Bhd” dimana ianya menjual pelbagai barang keperluan seharian dan sesuai bagi semua peringkat umur di laman web www.8cent.com .


Menariknya tentang laman web 8cent Sdn Bhd ini adalah mudah difahami struktur laman web dan mudah digunakan untuk membeli barang keperluan seharian.
Selain itu laman web perniagaan atas talian 8Cent Malaysia Sdn Bhd juga kerap juga mengadakan jualan murah sebanyak 50%, 80% dan tidak ada bayaran cukai barang. Berbanding dengan laman web perniagaan lain hanya mengadakan promosi atau jualan murah pada hari tertentu dan menetapkan beberapa peratus cukai barang. Seterusnya laman web perniagaan 8 Cent Sdn Bhd juga dapat menjimatkan kos perbelanjaan.


Akhir sekali, kita sebagai pelanggan haruslah mengutamakan aspek berjimat cermat dalam perbelanjaan. Tidak semua kedai harga sama atau mahal, jika kita bijak membuat pilihan sudah tentu ianya memberikan kepuasan dan keuntungan pada diri kita.

Untuk keterangan lanjut, layari


---->> https://www.8cent.com <<------

sweetlife said...

https://theblastchiller.blogspot.com/2019/05/my-life.html

dingdongtogel said...

Mau mendapatkan pelayanan yang baik dan ramah???

Modal Kecil bisa mendapatkan hasil yg luar biasa...

medantoto said...

Menarik sekali, perlu saya coba ini..
kebetulan lagi cara tentang hal ini.

istanaimpian2 said...

ok mantap sob buat infonya dan salam kenal

bioskop4d said...

keren mas buat infonya dan salam sukses selalu

kera4d said...

bagus bos artikelnya dan menarik

indowlatoto said...

makasih gan buat infonya dan semoga bermanfaat

fun88login said...

sengangat terus ngeblognya mazz..

HAFIZUL BIN HAZIQ said...

e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663
Telephone..Number:[+60]1123759663
email:::::::hafizulbin365@gmail.com
Name::::Hafizul Bin Haziq
Country:::Malaysia
[[[[di atas adalah data peribadi saya]]]]]
Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"
[[[[Berikut adalah data peribadi saya]]]]
Country::::::Malaysia
Name::::::::Hafizul Bin Haziq
email::hafizulbin365@gmail.com
Telephone Number:[+60]1123759663
WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

Tempat Menarik Di Sabah said...

Wah! Thank you sebab share senarai blog-blog yang suka baca.. pasni kami akan tengok blog-blog tu semua satu persatu.

PUTERA said...

haii smua, saya bru buat blog , tak tau lagi mcam mna nk berblog dengan dengan efektif. nnti lawat la blog sya. tlong ajar2

kinghorsetoto said...

Info menarik dan boleh sekali dicoba, Makasih buat infonya dan sukses selalu.

artistoto said...

Mau mendapatkan pelayanan yang baik dan ramah???

Modal Kecil bisa mendapatkan hasil yg luar biasa...

togelindopools said...

Menarik sekali, perlu saya coba ini..
kebetulan lagi cara tentang hal ini.

buahtogel said...

Kabar Baik Untuk Para pencinta Game
Karena di Bulan januari ini Sudah keluar Game RPG Online Terpopuler Se-Asia
Penasarankan Game nya Seperti apa???
Kalian bisa dilihat game nya dari link di bawah yaaa

togelgalaxy said...

artikelnya sangat bagus, terima kasih telah membagi informasi tersebut

republiktoto said...

Yah begitulah, backlink dari google ini memang perlu untuk kita kejar dan kita dapatkan