27 January 2012

Dramas.

Banyak sangat Drama dalam hidup kita kan. Dulu waktu aku kecik-kecik, aku tengok tv. Aku ingat semua tu cuma rekaan. Cuma imaginasi manusia. Benda yang tak logik dan impossible nak berlaku. Tapi bila aku dah besar ni haa, aku baru tahu benda tu actually berlaku. Walaupun nampak macam tipu but sebenarnya ianya terjadi. Huh? Apa aku merepek meraban ni?


Hidup ni pun macam drama dalam tv ah. Kena siksa, kena khianat, kena kahwin paksa, kena dera, kena buli, kena buang, kena jual. Eh kenapa semuanya negative side je? Oh ada juga positive side kay. Such as, finally they live happily ever after. Eh boleh pakai ke?


Ohh tujuan tulis entry ni sebenarnya nak bagitahu drama apa yang aku layan sekarang ni. Yang aku tunggu setiap hari atau setiap minggu untuk tengok cerita tu. Kita mula. Eceh.


1. Vanilla Coklat




Tak ke diorang tu comel gila? Muehehe. Seriously aku layan kot cerita ni. Aku tak tengok dekat tv tapi aku tengok dekat tonton.com. Memang best. Camne aku boleh terjebak tengok cerita ni? Sebab adalah satu hari tu aku tengah bosan tahap gaban. Jadi aku pergi dekat tonton.com. Aku cari drama best dan aku jumpa cerita ni. Tengok. Best pulak! Tu ah yang layan. Cerita ni macam funny funny sikit. Macam kena ah dengan jiwa aku. Har-Har. 


2. Swallow The Sun



At first, bila aku tengok iklan cerita ni, aku fikir cerita ni membosankan sebab dia berperang sana berperang sini. Then bila aku tengok, Ehhhhhhh best lah pulak. Terus aku layan. Dah lah Ji Sung berlakonnn. Handsome kot. Har-Har. Dulu dia berlakon dalam Protect The Boss, dia jadi macam lembik. Then dalam cerita ni dia jadi kuat, gagah perkasa pulak. Mula-mula macam pelik je tengok sebab dah biasa tengok dia jadi lembik. Har-Har. Lama-lama, Oh Myyyyy! Cair kot. Har-Har.

3. Running Man



Variety Show kegemaran aku. Har-Har. Cerita ni memang layan habis ahhhh. Lagi-lagi ada Jong Kook. Memangggggggggggg layan doe. Try tengok. 

4. Salaryman Cho Han Ji


Drama ni baru start hari rabu haritu. Memang syiok. Funny. Watak utama dia tak handsome sangat. Tapi watak lelaki yang no dua tu handsome. Yang nak balas dendam tu. Haa yang tu handsome. Cerita ni pon aku layannnzzz.

5. Raja Lawak 6


Aku layan jugak aaa raja lawak ni. Sebab apa? Sebab ada Jozan. Kay. Itu je. Har-Har. Peserta pulak aku sokong Shiro. Kot? Yang tu je yang aku kenal. Selalunya aku tengok setengah je lepastu aku dah selamat ke alam mimpi aku. Har-Har.


Kay itu je yang aku tengok kot. Har-Har. Aku tak banyak sangat layan tv sekarang ni disebabkan aku mula sedar diri aku nak SPM. Banyak cerita Korea je aku layan kan? Sebab apa? Sebab entahlah. Oh aku jarang layan cerita omputeh kalau ada episodes. Sebab malas aaaaaa. Aku layan movies je kalau cerita omputeh. 

Okay sebelum penutup, mari kita lihat gambar aku pakai selendang! Yeay! Selendang. Okay jangan gelak.



Ahhhh shattap you. Kay Challos :)






2 comments:

Aleen said...

Ahha.. Aku un lyn gak swallow the sun tu. n running man memang the best ever variety show.

supermiera said...

Kan? Har-Har. By the way swallow the sun dah habis daaaaaaaa. Sobs Sobs